Assalamualaikum....
Sarapan apa pagi ni? Kami sarapan bihun simple jela, pastu petang semalam ada bancuh cucur bilis kembung ni, buat kunyah2 sebelum makan malam, ada lebihan, Ana simpan dalam peti ais, pagi masih elok lagi, gorengla buat sarapan...
Tapi kali ni kita buat cucur & makan dengan kuah pecal, belek2 ada lagi kuah pecal segera yang masih berbaki, bancuh je dengan air panas & makan....SEDAP weh!!
Resepinya dah ada untuk cucur bilis kembung tu, kuah pecalnya Ana beli yang segera je...harap maklum..heeee
Rasa macam makan rojak lak, tapi yang BEST sangat sebab dalam kuah pecal tu kan ada daun cekur..alalalalaaa baunya cukup HARUM...tryle...buat sendiri yea...hihiiii
4 ulasan:
salam Ana ..k.atie pon kdg2 cicah cucur nagn sambal pecal nih..sedap!!
salam kak atie...tu la, biasa cicah sos je, ni teringin lak, sedap weila...kihkih
creative...teruskn usaha ye..jeles la ngan org yg pndai msk nih.saya ni kurang pndai huhu... kurang ms sbnarnye..
Salam Anna...
Wah! Anna Sampai Tak Nampak Kak Lin Datang...Punya Sedapnya Makan Cucur Bilis Kembung...
Kak Lin Suka Masukkan Daun Cekur Dan Isi Cekur Bila Buat Urap..
Catat Ulasan