09 Oktober, 2012

SPONGE VANILA CAKE WITH BLUEBERRY & FRESHCREAM

Kek Span dengan lapisan filling blueberry dan freshkrim..order dari Nadia sempena 2nd anniversary bersama suaminya..untuk makan 2 orang je katanya..okla..maaf la deco semberono je ni..order last minit..

Alhamdulillah sedap & suaminya suka kek ni..TQ Nadia..


Kek span anda boleh guna mana2 resepi pun, dah siap bakar sejukkan kemudian potong kepada 3@4 lapisan, tiap lapisan boleh letak blueberry filling, kemudian freshkrim, tutup dengan kek dan ulangi step yang sama sampai habis lapisan kek, kek yang dah siap dilapis 'wrap'kan dan masukkan dalam freezer beberapa jam sebelum dihias dengan krim. 

Ini bertujuan untuk mengelakkan lapisan kek kita tergelincir@ herot2 bila dipotong nanti sbb licin dengan krim kan..bila dah sejuk dan kek dah mantap kedudukannya, bolehla dihiaskan dgn whiiping cream@freshkrim yang dipukul kaku. Paipkan blueberry filling di tepi kek jika suka.

SELAMAT MENCUBA..

Note : Untuk melihat pelbagai kek jualan Ana, boleh layari blog AnnaBaked@Home, Ana dah asingkan produk2 jualan dgn n3 kat blog ni, harap lepas ni blog lebih teratur kot..hehe..tapi buat masa ni belum lengkap sepenuhnya, masih dalam proses..Terima kasih

BELAJAR MENJUAL DI SHOPEE..AYUH!

Bismillah..Assalamualaikum.  Hari ni kita nak mula belajar basic nak menjual di platform SHOPEE pulak. Saya cuba guide mana yang termampu, s...