Rabu, 6 April 2011

BASIC DOUGH BUN ...lagi..

Assalamualaikum w.b.t..

Salam pagi yang indah..cuaca baik harini Alhamdulillah, semoga segala yang kita rancangkan berjalan lancar dengan Izin-Nya..InsyaAllah. Dah sarapan? Kalau belum mehle sarapan sesama..yang biasa2 je..roti la apa lagi...Roti ni Ana buat malam tadi, jenuh juga menunggu doh naik, sambil2 tu sempat iron kain baju anak-anak sekolah & suami yang nak kerja harini..


Resepinya Ana buat guna resepi dari Basic Dough Bun Kak Nor tu..Kebetulan ada buat water roux & xpired harini, nak tak nak kena buat jugakla, sayang kan kalau dah tak boleh guna, kurang-kurang dapat gak makan roti..


Dah lewat malam, tak larat nak buat pelik2..hihi..tenyeh2 coklat emulco je & bulat-bulatkan kecik2..senang anak-anak nak makan..dalamnya penuh dengan coklat chips..Adam & Akmal bawa 3 ketul sorang ke sekolah agama pagi tadi..


Separuh adunan doh tu ingat nak toncangkan, tapi tak menjadi, akhirnya di gulung2 aje..pastu letak dalam loaf pan..hehe..kira okla kan...nak makan sendiri je..Apa lagi tunggu tu? meh makan sama-sama..air masing-masing buat yer..takpun oder je kat sape2 yang tengah bancuh air tuh..heeee...


3 ulasan:

izahdaut berkata...

aku pun baru buat jugak roti kak nor neh.

K.Nor berkata...

nak 2 ketul yg bun tu ana...:)

Anna Qawina berkata...

Izah..nanti petang aku g makan roti umah ko ek..

Kak Nor : ambik kak..mlm td dah janji nak bg kan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...