Isnin, 30 April 2012

Paparan Terdahulu..yang Tertangguh ajee..

Assalamualaikum

Maaf ya ibu-ibu bapak-bapak sekalian, sekadar sepintas lalu nak mengentri hari ini..mata mau pejam sudah...

Tempahan2 yang lepas2 ni, ada sebahagian sempat diambil gambarnya..ada sesetengah tu, cheese tart dalam oven lagi, yang datang terpaksa menunggu sekejap pun ada..hehe..tak sempat le konon..


 Kek Coklat buttermilk(bawah) & Cotton cheesecake(atas), layer buttercream & blueberry pie filling & edible image (saiz 9 inci)

 50pcs & 30pcs Blueberry & strawberry cheesetart

Kek yang baru je diambil oleh tukang pick-up..adik saya..hehe..ada jamuan besday & makan2 kat ofis diaorang. Bersama cheese tart jugak..bagi upah dia sikit..*kan untung jadi adik aku....haha..

Order dari regular kastemer..2 minggu berturut2 order ni..Blueberry Cheese Brownies saiz besar katanya, saya buat 2 adunan cheese tu, cantik je tinggi dgn saiz loyang 10"x10".

 Cotton Soft Jappanese Cheesecake with Blueberry topping


 Kek Karamel topping Coklat

 Red Velvet Tiramisu in a jar..


Cheesetart wording ala blues saya buatkan untuk Aisya..jiran setaman..heehee


Jumaat, 27 April 2012

YOGURT PANCAKE


Assalamualaikum

Laamaaanyaaa tak bersiaran, baru sempat jengah sana sini tapi nak sibukkan diri balik disebalik tembok batu..heehee..terima kasih buat yang masih sudi bertandang..terharunya kalau ada yang sudi ingat kita kan..

 
Warm-up blog ni..tayang menu simple dimple kappadia nih..Edisi anak habiskan stok yogurt yang berbaki sedikit lagi lepas buat trifle untuk jualan. Suka sangat budak2 ni, siap bawa bekal pergi sekolah agama petang tu. Makan pula dengan Strawbery Filling, lagi nyaman. 

Kira ni edisi ulang-ulang & ulang-ulang je ni, Resepi boleh klik link kat bawah ni..rajin2 mencuba ya..


Makan dengan strawbery sos je..(strawberry filling dimasak bersama gula & sedikit air)



Khamis, 19 April 2012

Krim Mentega @ Buttercream Icing

Assalamualaikum

Rajin ye saya update? Sebenar2nya dah beberapa hari Ana buat n3 berjadual ni setelah dicadangkan oleh seorang teman mesra dari Ampang. Sungguh tak berkesempatan nak menaip & post setiap hari, bukanlah bnyk sgt tempahan tapi dek urusan rumahtangga yg tak pernah habis ni menyebabkan Ana tak bnyk masa nak online, nak BW pun agak semput kadang ngintai kot celah tingkap je..tapi memang singgah kat blog kawan2 cuma x tinggal jejak je..maklum intaian berlaku disebalik henpon yang agak terhad teknologinya...hehe..

Terima kasih buat kawan2 yg sudi singgah sini, jenguk apa yg patut kan. InsyaAllah akan saya balas kunjungan, oh ya jutaan trimas buat yg suka ngomel kat tiap n3 saya ni..hehe..ni edisi burung aku "taak maraahh!!"..muahaha..bukan nak bagi resepi kek tapi sekadar resepi krim yang selalu Ana guna.


Kali ni Ana nak kongsikan satu resepi krim mentega @ icing untuk digunakan semasa menghias kek. Resepi ni KAK ROKIAH, kakak tiri ipar (anak tiri FIL Ana) yg bagi, hasil usahanya pergi ke kelas hiasan & buat kek, rajin pergi kelas walaupun sekadar buat kek untuk makan2 keluarganya je katanya. Ilmu tak terhad kan, sesiapa aje boleh belajar, tak semestinya untuk niaga aje..


Alhamdulillah, dapat juga kongsikan kat sini untuk rujukan bersama, banyak2 versi anda boleh pilih mana yang anda suka, macam2 resepi ada kalau gugel kan. Terpulang. Lagipun memang Ana tak pernah beli krimwell yang biasa orang buat icing kan..jadi guna resepi ni senang..Krim ni bagi Ana rasanya agak sedapla, nak tahu betul ke tak kena cuba sendiri..kot2 nak test berkesan ke tak softlan berbotol2 yang dah guna kat tangan tu kan..muekikikiii.....Ana sendiri tak pandai pun dekorasi kek, cuba2 ajer..sememeh takyah kata la..janji cuba yang penting kan. *ayat kaver...:D

RESEPI KRIM MENTEGA
Sumber : Kak Rokiah
Krim Mentega@buttercream Icing by AnnaQawina

Bahan-Bahan :
  • 150 grm gula icing (ayak)
  • 150 grm lemak sayuran (shortening)
  • 150 grm mentega
  • 1 sdudu kecil esen vanila
  • 2 sudu besar susu segar

Cara-cara :
Satukan semua bahan dalam mixer, putar dari speed perlahan hingga medium sahaja sehingga kembang, ini akan ambil masa sedikit untuk mendapatkan icing yang gebu tapi halus teksturnya. InsyaAllah





Antara kek yang telah di'comot'kan oleh tangan saye..uhu..SELAMAT MENCUBA & jangan lupa bg komen yer..


Rabu, 18 April 2012

Khao mok Kai @ Nasi Komok @ Nasi Minyak Thai

Senang panggil Nasi Komok..ye dak? hehe.. 

Pertama kali dengar & rasa makanan ni masa Aisya datang rumah, mula2 tu dia bawa rempah je sambil2 ambil order kuih dia kan, tapi masa tu beras basmathi tahmana cari2 tak jumpa, pelik jugak kan..hehe..Kali seterusnya kunjungan beliau bersama suaminya Ustaz Anuar (betul ke nama ni Aisya?) datang bersamanya set nasi khao mok@komok ni..lps tetamu balik kami cepat2 ambil rasa makaii sedapnya..lengkap rasa set tu sedap..hehe..sibbaik sikit je yang ada, kalau tak mau menambah2 makan kan..eheh..terima kasih ye Aisya.


Beberapa hari kemudian cari2 punya cari rupanya beras basmathi ada je dlm bekas untuk beras & gula dlm kabinet, tu pon Cik Abe yang jumpa..aduyaii..malu ambe..haha..ketara sangat ke tak cek barang dapo..Maka mulala berangan nak buat sendiri, jenuh juga sms empunya tangan yang masak sedap2 tu kan, ambik tips bagai....Alhamdulillah, jadi sedapla..cuma sambalnya kena berguru dgn Aisya nak bg mantop sedap lagi ni..

Jom kita semak resepi dari Aisya yang memang asal dari area yang terkenal dgn menu ni kan, betul ke Aisya? ke pandai2 akak je buat stetmen ni..hehe

Khao Mok Kai@Nasi Komok@Nasi Minyak Thai
Nasi Khao Mok by AnnaQawina
Bahan-bahan utk nasi :- 
  • 4 cawan beras basmathi (rendam dulu lebih kurang 1/2 jam)
  • 2 sudu rempah 'khao mok'  
  • **Kalau takde rempah 'khao mok' ni boleh rujuk blog Kak Ayu, ada cara untuk membuatnya sendiri ya.
Bahan Tumis :
  • 4 biji bawang merah*
  • 3 ulas bawang putih *
  • 1/2 inci halia* (*tumbuk halus)
  • 1/2 biji bawang holland ,potong kecik2.*optional..saya suka sbb ada rasa manis2 pada masakan.
  • rempah 4 beradik (kayu manis, bunga lawang,cengkih & buah pelaga)
  • lada hitam,sikit je..(tumbuk halus)
Bahan Lain :
  • susu cair 1/2 cawan
  • kiub ayam *x letak pun takpe
  • daun ketumbar / akar ketumbar *ketuk2 sikit
  • garam
  • bawang goreng
  • minyak sapi..sikit je,campur dgn minyak biasa.*Ana guna butter
  • daun bay 2 helai ( x de pun xpe)
  • bawang putih jeruk ( xde pun xpe).
  • * ulam/sayur -timun,salad & tomato
Cara-cara :                                               
  • Tumis rempah 4 sekawan,lepas tu masuk bahan2 tumbuk tadi..
  • Tumis sampai wangi,masuk bawang besar pulak.
  • Dah agak layu..masuk rempah 'kaw mok' & lada hitam,daun bay..agak2 macam nak garing masukkan air & susu cair.
  • Sukatan air mengikut pada sukatan beras,kalau 4 cawan boleh la letak 4 1/2 cawan air.
  • Lepas tu terus masukkan beras  & bahan2 lain ..garam,kiub & daun/akar ketumbar.
  • Dah masak tabur bawang goreng..

AYAM GORENG 'Khao Mok'
  • Ayam
  • Garam
  • sedikit rempah khao mok 
  • Sedikit serbuk pati ayam
Perap semua bahan diatas bersama ayam,  Kemudian goreng sampai masak.


Sambal/Sos Nasi Khao Mok
  • 6 biji Cili merah *
  • 10 biji CILI PADI * (kalau suka sambal hijau boleh guna cili hijau)
  • Daun Ketumbar *
  • 2 ulas bawang putih*
  • 1/2 inci Halia *optional
  • Cuka
  • Garam
  • Gula *lebihkan
  • Akar ketumbar *ketuk2 masuk time masak kuah.
Cara-Cara :
  • Blender bahan bertanda (*).
  • Goreng gula buat macam gula hangus karamel..
  • Bila gula dah cair masukkan sedikit air dan kemudian bahan2 yang dikisar
  • masukkan garam dan cuka..biar mendidih & masak sempurna.
  • Kalau tercair, boleh bancuh sedikit tepung jagung untuk memekatkan kuah
  • Rasa sambal..biar ada rasa masam2 manis + pedas sikit2..baru kick!
  • **Sos/sambal ini juga sesuai untuk pencicah keropok/kuih2.. 

SAMBAL@SOS PENCICAH

Ini resepi sambal yang sedap untuk digandingkan dengan nasi minyak, nasi khao mok, nasi ayam. Bukan tu je, buat lebih2 simpan untuk digunakan sebagai pencicah keropok/kuih2 lain. cubalah yer, resepi dari Aisya ni, nak lagi sedap set date dgn Aisya, makan kt rumah dia..hehe..terima kasih yer Aisya..


SAMBAL NASI/SOS PENCICAH
Sumber : Aisya Khuzaimah
Sos/Sambal by AnnaQawina
  • 6 biji Cili merah *
  • 10 biji CILI PADI * (kalau suka sambal hijau boleh guna cili hijau)
  • Daun Ketumbar *
  • 2 ulas bawang putih*
  • 1/2 inci Halia *optional
  • Cuka
  • Garam
  • Gula *lebihkan
  • Akar ketumbar *ketuk2 masuk time masak kuah.
Cara-Cara :
  • Blender bahan bertanda (*).
  • Goreng gula buat macam gula hangus karamel..
  • Bila gula dah cair masukkan sedikit air dan kemudian bahan2 yang dikisar
  • masukkan garam dan cuka..biar mendidih & masak sempurna.
  • Kalau tercair, boleh bancuh sedikit tepung jagung untuk memekatkan kuah
  • Rasa sambal..biar ada rasa masam2 manis + pedas sikit2..baru kick!
  • **Sos/sambal ini juga sesuai untuk pencicah keropok/kuih2..

Ayam Stew Untuk Anak-Anak

Assalamualaikum
BEKAS YANG COMEL,PEMBERIAN DARI KAK DIANA@MELLEY MEY UNTUK SYIFA'
Menu kanak-kanak, mak ayah kpd kanak-kanak pun ikut makan sama....cuma stew kita ni macam terlebih kicap je..main tuang kan, maklumla hari-hari xpress je hidangan perlu siap sedia. Sayur mayur pun takde, kalau ada pun sah2 tukang masak yg kena kutip makan, anak2 makan carrot & kentang je, macam rabbit daa..sesekali je kena paksa mkn kubis & sawi. Kalau x kicap je manjang..takde lauk pun takpe..


Terima kasih Chef Hanieliza & Izah yang berkongsi resepi, tempek secoet kat sini yer utk rujukan lain kali boleh buat lagi. InsyaAllah
AYAM STEW
resepi: Hanieliza
C&P : izahdaut

Bahan:
500 gm ayam [buangkan kulit dan potong kecil]
2 tangkai daun sup ]
2 tangkai daun bawang ] potong pendek
1 batang carrot [potong kecil]
1 biji tomato [belah 6]
3 biji jagung muda [hiriskan nipis]
minyak

Bancuhkan
1 sudu kecil kicap cair
1 s/k tepung jagung
1/2 cawan air
1 s/k lada hitam
1 s/k minyak bijan
garam secukup rasa...

Bahan Tumis [hiriskan]
5 ulas bawang merah/kecil
2 ulas bawang putih
1 inci halia
2 biji cili merah

Cara:
1. Ayam dibuangkan kulit, potong kecil dan bersihkan.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumis sehingga layu.
3. Masukkan ayam dan kacau rata. Biarkan sehingga lembut.
4. Masukkan sayuran kecuali daun bawang &  daun sup.
5. Bila dah layu masukkan bancuhan tepung jagung dan kacau rata.
6. Tutup api dan taburkan daun sup dan daun bawang.
7. Hidangkan dengan nasi atau roti.

Terima kasih buat semua yang sudi singgah, nanti Ana ziarah balik yer..InsyaAllah

Isnin, 16 April 2012

CAKE IN A JAR -Red Velvet

Assalamualaikum.

Apa khabar teman2? Harap semuanya dalam lindungan Allah sentiasa..dilimpahi rezeki & kurniaan yang tiada batasan & sentiasa menjadikan kita insan yang mensyukuri nikmat Allah.

Hari ni nak berbicara berkenaan dengan kek dalam botol kicap yang tengah femes emes ni kan..Alhamdulillah dah berjaya melalui beberapa ujikaji sendiri yang membuahkan hasil ..kononnyala..haha..mula2 dulu ingat susah, tapi sebenarnya tak susah pun..InsyaAllah semua orang boleh cuba. 

Pertama tentang jar/botol ni Ana update untuk red velvet ya..yang lain2 akan menyusul InsyaAllah. Banyak info saya rujuk dari FAMILY KITCHEN & bertanya kawan2 terutama Sue Allen..


Jar/botol ni kena beli kat kedai yang menjual botol2 kaca & plastik berdekatan anda (saya tak jual ya..:D).. Kalau dah terdesak, ambik je botol jem yang dah licin tu, buang kertas pembalut & bersihkan, bolehla guna, jangan pula anda selongkar stor2 'aci2 & pakcik2' yang jual beli botol 'recycle' tu tau..takmo..takmo..beli baru!!..haha..korang nie..yang Ana guna ni kirim dengan kawan iaitu Sue Allen..maceh Sue ya..kedai jual balang ni kat Puchong, Quality Pack. boleh anda gugel??

~Ok..mari kita mulakan projek kek dalam balang kita~


RED VELVET CAKE IN A JAR
(Resepi Ana guna resepi RED VELVET CUPCAKES)
Sumber : AnnaQawina

Bahan-bahan :
A:
  • 300 g tpg gandum
  • 2 camb serbuk koko
  • 2 camt baking powder
  • 1 camt soda bicarbonate
  • 1 camt garam
 B:
  • 125 g mentega 
  • 280 g gula castor
 C:
  • 2 biji telur (gred B)
 D:
  • 1 camt esen vanilla
  • 1 camt cuka putih
  • 1 camb pewarna merah
 E:
  • 240ml buttermilk *Ana guna bancuhan susu segar/susu cair dgn cuka (Campurkan 240ml susu segar (susu cair ) dan 1 sdb cuka. Biarkan mereka sebati bersama selama 10 minit sebelum digunakan.)

Cream cheese icing:
  • 360 g cream cheese
  • 70 g mentega
  • 200g gula icing

CARA-CARA:
  • Ayak (A)-ketepikan
  • Pukul (B) sampai kembang & ringan.Masukkan (C) satu persatu dan pukul lagi
  • Masukkan (D)-pukul hingga sebati
  • Masukkan tepung yg diselang seli dgn buttermilk-pukul hingga sebati.
  • Susun balang2/jar di dalam loyang.Balang kaca tidak perlu digris ya.
  • Masukkan(paipkan) adunan dalam balang tersebut hanya 1/2 balang sahaja(timbang setiap adunan tu bagi mendapatkan berat yang sekata) dan bakar secara double boiler pada suhu 180c @ 15 ke 20 minit. 
  • Tempoh membakar bergantung kpd tinggi/banyak adunan kita ya. Cucuk kek didalam balang utk tahu kek benar2 dah masak ke tidak. Kalau lidi keluarnya licin tandanya kek dah masak.
  • Sejukkan sebelum dihias.

Untuk Icing:
  • Pukul mentega & cream cheese hingga kembang dan masuk kan gula icing ...kacau sebati.
  • Sedia untuk digunakan..

RED VELVET CAKE IN A JAR

Cara-cara :
  • Ambil balang kek yang dah sejuk.
  • Ceduk/sudukan keluar separuh daripada kek dalam balang tersebut. Pecah2 sikit takpe.
  • Masukkan cream ising tadi atas kek yang masih ada dalam balang.
  • Sudukan/paipkan sedikit filling kesukaan (optional)
  • Masukkan kembali kek yang kita dah keluarkan semasa proses mula2 tadi.
  • Paipkan kembali cream icing & tabur dengan serdak kek@ hiasan kesukaan masing2. 
  • Sejukkan dalam peti sejuk.
  • Setiap layer tersebut terpulang kpd anda untuk letak filling apa@ macamana pun, janji sedap..hehe..
Untuk order sila hubungi Ana yer..boleh buat cenderahati, buah tangan, door gift & nak makan2 sesaje pun sangat sesuai..

SELAMAT MENCUBA..

Sabtu, 14 April 2012

Red Velvet II & Coklat Ganache

Assalamualaikum w.b.t

Bersua lagi dalam keadaan tergesa2 ni, sambil2 tunggu kek atas dapur siap..nak je tumpang lalu kat sini letak n3 yang agak lapuk..huhu..jutaan kemaafan kepada yang singgah, terpaksa telan tengok gambar2 kek yang dah lapuk tu..sian lak..apa nak buat, saya takde kesempatan nak menaip. Macamla bizi sangat kan, bukan ler..anak dah lima, masa yang ada semakin kurang, terkejar2 sana sini urus rumah & anak2, ambil tempahan sikit2, jadi blog tak terupdate jugak.

Ada yang tertunggu2 n3 ni ya..maaf lambat sangat update, agaknya ada yang dah jemu menunggu..*perasan kononnya ramai yg baca blog ni* hehe..InsyaAllah akan disampaikan sebaik mungkin. Resepi kek velvet yg moist & juga topping coklat yang meleleh turun & TERHENTI kat tepi tu..ramai yang tanya saya, maka saya turunkan ilmu2 sakti semerah padi kat sini..huehuehue..


Resepi Red Velvet edisi coklat ni memang moist & disarankan bagi anda untuk mencuba. Sesetengah RVC tekstur ianya agak kering & berderai serta kasar, tapi resepi yang ni amat saya suka..setelah berhari2 ber'sms' dengan Kak Anymz.(maaf ye kak..ngaco jer..) maka tetiba ada order untuk RVC, maka sesuai sangatla kita cuba kan. Sekarang kita tengok respi dulu ya..sediakan kertas & pen ye anak-anak..:D

RED VELVET II
C & P : Kak Anymz

RESEPI KEK

Bahan-bahan :
(A)
  • 1 2/3 tepung naik sendiri-kak Anymz & Ana guna tepung gandum
  • 2 sb serbuk koko
  • 1/2 sk baking soda
  • 110 gm mentega-ayu guna 125gm mentega (akak juga) sama gak..
  • 1 cawan gula halus

(B)
  • 2 biji telur besar
  • 1/2 cawan susu segar
  • 1/4 cawan buttermilk-1/4 cawan buttermilk-ayu buat 1/2 cawan susu segar + 1/2 sb cuka.biarkan hingga 15-20 min- di gunakan 1/4 cawan saja utk resepi ini) sama....
(C)
  • 1 sk cuka
  • 1/2 botol pewarna merah cecair atau 1 sk gel warna merah (2 sudu besar pewarna oil base)

Cara
  • Pukul  mentega dan gula hingga berkrim
  • Masukkan telur satu persatu
  • Masukkan esen vanila
  • Masukkan bahan kering yang sudah di ayak,bersama susu dan buttermilk bergilir2 berakhir dengan bahan kering.
  • Akhir sekali masukkan cuka dan gaul rata
  • Bakar dalam oven yang sudah di panaskan selama 30-40min di suhu 170C atau mengikut kepanasan oven masing2 hingga masak
  • Biarkan sejuk Lepas tu boleh di lapis dengan frosting cheese dan coklat di atasnya..

RESEPI CREAM CHEESE
Resepi ni memang sesuai, senang nak lepa kat kek
Sumber : Ziana Zali & google
  • 250gm cream cheese
  • 30gm butter
  • 1 sudu besar perahan lemon @ lime
  • 1 sudu besar esen vanilla
  • 1 sudu besar susu segar
  • 100gm gula ising
 Cara-cara :
  • Pukul cream cheese bersama mentega sehingga kembang
  • Masukkan gula icing & pukul lagi sehingga gebu.
  • Kemudian masukkan semua bahan2 lain, sebatikan.


RESEPI COKLAT GANACHE
Inilah resepi paling saya suka & kerap saya buat memandangkan kosnya agak rendah & hasilnya yg cantik & sedap. 
Sumber : Kak Jun & Dapur Tanpa Sempadan

  • 200 grm coklat masakan *Ana guna coklat compound
  • 100 ml susu cair @ 150 ml whipp. cream (guna mana2 salah 1)
  • 1sdt butter
Cara-cara :
  • Doubler boiler susu@whipping cream bersama coklat masakan.
  • Dah agak mencair coklat tu tutup api & kacau2 bg larut semua coklat.
  • Masukkan butter, kacau sebati.
  • Biarkan seketika baru digunakan. 

LANGKAH DEMI LANGKAH RED VELVET CAKE & COKLAT TOPPING



  • Sejukkan kek yang dah masak di dalam peti sejuk supaya kek mudah untuk dipotong.
  • Potong kek kepada 3/4 bahagian.
  • Sapu cream cheese frosting atas lapisan pertama & paipkan coklat ganache diatasnya.
  • Letak 1 lagi lapisan kek & buat cara yang sama.
  • Akhir sekali, letak kek yang akhir, balut keseluruhan kek dengan plastik wrapping, bungkus kemas2 & simpan dalam peti sejuk beberapa jam, ini supaya kek tadi mudah utk dihias & layer tak teralih bila nak potong makan nanti.
  • Keluarkan kek yg dah sejuk, sapu nipis(crumcoat) keseluruhan kek dgn creamcheese frosting. 
  • Kemudian barulah paipkan/sapu kek tersebut dengan creamcheese frosting secara menyeluruh & ratakan.
  • Ambil sikat untuk krim kek & sikat bahagian tepi kek.
  • Tuang coklat ganache dengan perlahan2 dibahagian atas sahaja, golek2kan papan kek agar coklat tersebut merata di permukaan kek tetapi tidak jatuh, agak2la takat mana kan.
  • Cepat2 masukkan kek tadi dalam peti sejuk, 
  • Agak2 5-10 minit, keluarkan kek tadi dari peti.
  • Ambil coklat ganache, masukkan dalam piping bag/plastik/apa2 ajela yang berkenan, paipkan bahagian tepi kek bermula dari atas perlahan2..
  • INGAT ya..paipkan/sudukan dgn perlahan, kalau banyak yg keluar dari piping bag tu, maka tebal le yang meleleh, seeloknya paipkan kecil jer..coklat tu akan meleleh turun dgn cantik.
  • Takat mana lelehan tu terhenti bergantung kpd banyak mana yang kita paipkan coklat tadi.
  • Senang cakap..picit jer piping bag tu kat bahagian tepi kek..
  • Paham dak ni? hehe..nak buat aksi bergambar, takde kek lak..tapi rasanya semua boleh faham kan..
  • Rapikan bahagian bawah kek dengan cream icing yang ada tu agar kek nampak lebih kemas.
  • Simpan dalam peti sehingga masa menghidang.
  • SELAMAT MENCUBA & SEMOGA PUAS HATI YER..terutama Kak Lieza..heehee

Sumber telahan & info : 
Kak Ayu Singapore, kak Anymz, Buku Panduan Asas Menghias Kek Zati D'hati, Marizah Miza(FB).

Kek Lagi..Cheesetart juga..& Tiramisu pun ada...

Update gambar tempahan kek..yang termampu jela..kalau nak tengok tengok, takmo tengok kena jugak tengok, alang2 korang dah singgah kan..kuikuikui..




Kek Coklat Lapis Cheese + Choc.Ganache-9 inc= RM60.00





 50pcs Blueberry Cheesetart-RM35.00




Red Velvet Trifle Azzahra & Trifle Choc.Cheese Azzahra in a jars RM6.00/jar
Semua tu order dari regular costumer..Riza..tqvm






Kek Coklat Moist Simple untuk majlis doa selamat jiran..RM35.00









8 jars Red velvet Trifle Azzahra & Trifle Choc.Cheese Azzahra (RM6.00/jar)
order dari Cikgu Siti..


 






Kek Puding Karamel Saiz Mini (RM22.00) & Red Velvet Cupcakess (RM2.50/pcs)
order dari Aisyah, Ara Damansara
*Maaf ye Aisyah, karamel tu macam ada spoil skt masa lepas bakar, ada xcdent yg tak dapat dielakkan..huhu* nampak x licin je kan..











SELAMAT BERHUJUNG MINGGU...(^_^)