Rabu, 29 September 2010

PISANG..PISANG...PISANG lagiiii

Assalamualaikum....sihat semua? Ana & baby Hannah kurang sihat ler ini hari..mungkin sebab cuaca tak berapa elok akhir2 nih, Hannah lak mungkin sebab nak kurangkan berat badan kot, nak jalan..huhu..dah staun 2 bulan masih  dok setapak je terus tumbang..heheh...

"Asyik-asyik pisang..asyik-asyik pisang"..huhu..itulah ungkapan orang yang tak suka kek pisang nie..Akmal dia suka kek yang ada coklat jer..nak buat camner dah pisang tu bertukar warna kehitaman dah, takde sape yang nak makan, nak letak atas meja hidangan pun rasanya dah tak sesuai...haha...memang tak sesuai sebab dah lembik2 dah...eeeeeeiiii....malu i...

nampak badam tuh?? sedap wei kunyah badam...aha..

Resepinya Ana guna resepi sebelum ni, tengok sini ,guna bahan-bahan yang sama tapi diadun dengan kaedah asal tuan punya resepi tuh..all in 1 pastu mix jer sampai kembang...hasilnyaa....woowww!!! ...maaf ye Izah & Hana..lain kali leh try buat ikut kaedah asal tu, cantik hasilnya & gebu takyah cakap ler korang sendiri pun tau kan?? (pada pendapat Ana lah yea..)..mana tahu kan....besar kek nih..sebab Ana buat 2 adunan sekaligus..maka selamatlah pisang-pisang tu daripada ditongsampahkan....

Sebab Ana all in 1 je nak tau nape??? Sebab baby ni asyik merengek je...nak tak nak Ana buat gitulah, dalam hati doa je mintak-mintak jadi elok...hasilnya Alhamdulillah....hihi...okes kawan-kawan..kena out dulu, nak masak tuk Adam lak nak g sekolah nanti....Wassalam

3 ulasan:

Mas berkata...

ha..ha..biasa la tu Anna....kira jadi dan sedap...tu yang penting...pisang tu pun tak busuk macam tu jer...

Kak Lin berkata...

Salam....Terimakasih Sudi Singgah Di Blog Kak Lin....Nanti Dtg Lagi Yer....Kat Sini Pun Semua Masakan Sedap2....Kak Lin Follow.....

Anna Qawina berkata...

Mas : yelah, Cik Abe saya tak suka buang2 bahan masakan, selagi blh masak & makan dia mmg soh buat...tak kira la jadi ke idok..haha

Kak Lin..terima kasih jenguk ambo..hihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...