Khamis, 17 Februari 2011

13 Minggu 'Dia' Bersamaku...

Assalamualaikum w.b.t.

Kembali bersiaran setelah seharian tidak memunculkan diri..hehe..semalam Cik Abe kurang sihat, Hannah pun sama, selesema & batuk, jadi adanya si dia kat rumah, bizi ler sikit, tambah-tambah lagi penat berjalan-jalan ke Pusat Sains Negara Selasa lepas belum hilang lagi..Sebelah petangnya pulak kami ke klinik, buat pemeriksaan bulanan, nak sahkan due date yang terkeliru bulan lepas tuh..Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..tarikh baru diberi & 'urine test' pun clear aje..maknanya sihat walafiat ibu kat luar & anak kat dalam ni..


"Dia"..?? yela..si dia kat dalam perut Ana ni le..nampak tak tuh? kepala & badannya tu..dah 13 minggu lebih, semalam scan, jelas nampak kaki tangannya bergerak-gerak, tangannya terkapai-kapai lalu masukkan jarinya ke mulut..jelas tau..hehe..xcited lak eh....walaupun kecik lagi & masih belum dapat merasai pergerakannya, hati cukup terharu & gembira..betapa besarnya kuasa Allah Ta'ala..memberi peluang & ruang untuk kami menghayati kebesaran Ilahi..

Macam biasala, dah jumpa doktor tuh, diberi segala macam obat-obatan yang takde saper pon suker..huhu..makaii..baunya...sejak dulu kurang gemar (ada ke yg gemar??) makan vitamin klinik nih..lps ambik, masuk dalam handbag, sebulan kendian baru keluarkan..habis bau segala macam benda dalam handbag tuh dengan ubat..haha..*apela kan..?*

Selesa dengan khidmat klinik ni, doktor pun ramah je..maklum dah cek dengan dia sejak anak no 3 lagi, segala maklumat diri dah ada, bila scan tu nak tengok lama-lama sikit dia tak kesah..nak pusing2 tengok aksi baby pun dia ikut gak..hehe..tengQ Doc...semoga diri ini terus sihat sehingga melahirkan pertengahan Ogos nanti..InsyaAllah..terima kasih buat teman-teman yang terus menerus berdoa untuk Ana & family..(kalau adala..)..semoga anda semua dirahmati Allah Ta'ala..Amin

13 ulasan:

anymz berkata...

wah!tahniah ana.
mmm..teringat mengandung anak yg pertama 26 thn yg lampau.lepas bersalin ckp dgn hubby takmo anak dah,mcm tu lah akak seterusnya sampai lah anak yg keenam 15 thn lalu..hehehe.semoga selamat semuanya ya ana.kalau mama sehat,baby pun sehat.

Mas berkata...

alhamdudillah..
baby dan maknya sihat......
mas suka baby menendang2 dlm perut..
bestnya saat tu..he..he..

Sari Yusa Ibrahim berkata...

semoga ibu & anak sihat walafiat..

Qira d' Dapur berkata...

taniah akak kerana mengandung.... qira ucapkan sihat adanya ibu mengandung.....

Anna Qawina berkata...

t.kasih kak anim..
hihi..itu jugakla yg saya dok bilang kat semua org..takmo branak dh pas bsalin kat yg sulung 8 tahun lps..tup2 dah nak masuk 5..hahaha..adeeiii..agaknya suma org camtu kot..

Mas : tgh tunggu saat2 kena kick tuh..mehla pakat2 tambah..hihi

Kak Yus :InsyaAllah..)

izahdaut berkata...

tak sabo nak tengok anak dalam pemantauan blog neh..hahahaa...serius weh

Arizakiah berkata...

akak nak scan baby dari blog ana...beritahu kami perkembangannya....meriahlah nanti dapat anak sedara..ha..ha..ha..
semuga ana n kandungan ..SIHAT

Anna Qawina berkata...

Qira : makasih..:)

Izah..: bila nak pantau diri sendiri lak ek? mintak ngan incik daut tuh..kkekekkeke.

Kak Arizakiah : t.kasih kak..InsyaAllah...

Ayu berkata...

alkisah..ahmad alba!!!
tahniah ana..baru tahu ana preggie ya..semuag kandungan ana, selamat ya take care..

Along Usop berkata...

ngee.......

bile la giliran along ak dpat anak ye...???..

*huk.. tak saba nak kawen... T.T

Anna Qawina berkata...

kak ayu : hehe..ahmad pintu...InsyaAllah..terima kasih doa akak tu yer..:)

Along Usop :kawenla sblm umo 25 yer..itu sebaik2 usia lelaki yg berkemampuan utk menamatkan riwayat bujangnya..hehe..semoga bertemu jodoh yg baik..:)

Along Usop berkata...

Anna Qawina : heheh.. calon dah mnanti.. kemampuan yg tgh nak cari.. =p

hana berkata...

salam anna....
tahniah tahniah!! dah jd makyung ghupernyer.... take care yer....