Puding ni Ana buat sabtu lepas tapi malasnya nak upload, lgpun anak2 kurang gemar, mungkin sebab kurang manis & takde warna coklat..ada warna coklat pun sama-samar je, tak mengancam lidah diaorang kot, nak tak nak Ana jugakla dok ngap...mungkin lepas ni kena lebihkan gula & taruk serbuk koko lebih kot..lain kali try lagi kan...
Ana bekukan dalam acuan kecil2, senang nak makan, sorang sebiji takyah potong2 dah....resepi Ana kopipes dari MyResipi je..
Bahan-bahan :
- 1 liter air
- 10g agar-agar
- 250g gula
- 100g tepung kastard
- 2 sudu kecil serbuk koko *lepas ni kena lebihkan
Cara-cara
- masak air bersama agar-agar dan gula hingga larut.
- masukkan tepung kastard yang dibancuh dengan air. masak hingga gelegak.*jgn terus tuang je tepung kastard tu nanti berketul.
- bahagi adunan kepada 2 dan campurkan serbuk koko pada salah satu.
- dalam acuan, tuang adunan berselang-seli untuk dapatkan corak.
- sejukkan dan sedia untuk dimakan. lebih sedap jika diletak dalam peti ais.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan