Haa..ini sebahagian yang buat untuk makan-makan..yang dah ditapaukan untuk Adam dah simpan leklok..takut kena kebas..hihi...
Nak buatnya senang je..
- Ambil roti putih & potong tepinya, jgn dibuang ya..
- Sangai tepi roti tu kejap atas kuali @ boleh je masukkan dalam oven jap bagi garing, kemudian kisar halus..ketepikan
- Rebus sosej panjang sekejap dalam air mendidih, toskan & belah 2.
- Potong keju ikut suka dan aturkan atas roti, letakkan sosej tadi, taburkan sedikit serbuk lada putih (jika suka).
- Gulung roti tersebut & celupkan kedalam bancuhan telur, kemudian salutkan dengan serbuk roti tadi.
- Goreng dalam minyak yang sederhana panas, balik-balikkan & bila dah kekuningan angkat.
Ini keju mozzarella yang Ana gunakan, seketul 1kg sebab tu kena potong kecik-kecik...
Keju Mozzarella Classic 1kg = RM32.00
dapatkannya daripada pengedar terdekat anda...(",)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan