Selamat Hari Raya Aidilfitri, masih dibulan Syawal kan..maaf zahir batin buat semua yang mengenali diri ini..
Edisi biskut raya selepas raya..InsyaAllah anak-anak suka. Terima kasih Chef Asma.
RESEPI CORNFLAKES CLUSTER PRALINE
Bahan - bahan ;
- 150 gm cornflakes
- 50 gm almond strip - bakar dahulu
- 20 gm - 50 gm hazelnut paste @ nutella
- 200 gm milk coklat
- 200 gm dark coklat
Hiasan : White coklat - secukupnya & papercup
Cara-cara :
- Cairkan coklat dengan cara " double boiler "
- Masukkan semua bahan - bahan & kacau sebati.
- Letakkan diatas periuk nasi elektrik yang berisi air panas & on plug..supaya cornflakes tak beku & senang nak masukkan kedalam paper cup.
- Dah siap.. dapat dalam anggaran 70 pcs.
- Nak cantik... hias dengan white coklat-- cairkan dulu & masukkan dalam pipping bag..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan