Sabtu, 20 Ogos 2016

HAWA NAFEESA (21 JUN 2016)

Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah, saya selamat melahirkan bayi ke-7 60 hari yang lalu - 21 Jun 2016, bersamaan hari ke 10 puasa. Bayi perempuan seberat 3.1kg di PMC Sg.Buloh tepat jam 6.02PM, Hawa Nafeesa nama diberi, semoga sentiasa sihat membesar ceria menjadi solehah yang berilmu & beramal suatu hari nanti.

Esoknya lepas lunch dah boleh balik, Alhamdulillah tiada apa2 masalah. terima kasih yang datang melawat kami kat hospital, yang datang melawat kat rumah pun sama..


Terima kasih berbillion-billion buat suami saya, yang bercuti hampir sebulan tanpa gaji, sanggup bersengkang mata siapkan sahur mereka anak beranak (dan saya skali), memasak macam2 menu pantang & siapkan semua urusan rumahtangga. Anak ramai ni faham2jela macam2 kerenah mula dari kejut sahur, solat, pergi sekolah, sampaila berbuka..1001 peel ada.


Sekarang Hawa dah 2 bulan, dah pandai senyum, bunyi suara agah2 & dah tak mau duduk sesaja, nak beriba @ berteman aje bila tak tidur..haha..agak letihla bagi seorang pembuat kuih macam saya ni..terkejar2 buat kuih selang seli hadap Hawa..tapi yang syoknya bila hadap baby ni rasa lapang, selesa berdua-duaan dengan baby sampai terlelap..hehe **Ok maknanya mak banyak tidurla masa ni..


haa..jomla golek2 dengan Hawa ni..cium2 bau masam baby itu 1 nikmat yang akan dirindui suatu masa nanti....hehe
aahaaa lain2 cerita nanti kita update kemudian ya..Wassalam

5 ulasan:

Ann Ishak berkata...

sangat comel hawa...bolat pipi tu, geram

Qhaifa Nur berkata...

Tahniah dpt baby baru..
Hai Hawa, comelnya kamu..
Seronoknya anak ramai, rezeki dr Allah

Faudziyah Haji Ariffin berkata...

Salam...
Alhamdulillah dan Tanhiah mendapat ahli baru dalam keluarga.
Moga Hawa menjadi anak yang solehan dan menjadi harapan ibu dan ayah. Aminn....

Zue El Razak berkata...

Alaaa.... tomei..tomei... suka ngan nama HAWA ni... semoga hawa jadi nak solehah untuk umi dan abi... muahcikettt..

Anna Qawina berkata...

Ann : yer..hari2 picit pipi dia..haha

Qaifa Nur : Alhamdulillah, rezeki, sakitnya branak Tuhan je tau..haha

Faudziyah : Alhamdulillah, t.kasih doanya..aminn

Zue : InsyaAllah aminn..geram ngan kembar awak..teringin jugak kembar dulu2..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...