Rabu, 8 Februari 2012

KEK LAGI..biasa2 aje..

Assalamualaikum.

Masuk jap jenguk & letak gambar(ada yang request nk tengok sbnrnya) kek masa kenduri haritu, buat kek hantaran Kek Coklat Moist dgn bunga gumpaste (beli siap) & juga kek utk makan2 pengantin konon2nyalah..hehe..


Kek Pengantin ni besar, lebih kurang 14 inci, berat dalam 3kg lebih, layer dengan coklat ganache & topping dgn ganache, edible image serta hiasan buttercream yang simple sebab kita tak pandai sangat nak deco kek ni..

Alhamdulillah, kek ni dapat pujian sedap..memang sedapla..bukan nak puji sendiri tapi dah orang puji..kekkeee..eh..pengantin & mak pengantin pun kata sedap tau..



Ni kek hantaran untuk pihak lelaki (dah tayang tadi kan..gegeegege..ada yang geram tengok coklat ganache tuh..resepi rahsia..ahahaaa..(jgn marah) nanti2 ada masa bnyk lapang Ana update resepinya ya..

Apapun ini sekadar langkah awal utk melebarkan sayap yang tak berkepak nih..harap semua dapat beri tunjuk ajar & sokongan padu, InsyaAllah sama2 beroleh rezeki & berkat..terima kasih buat yang mendoakan saya ya..sayang semua yang setia dengan persahabatan kita..(^_^)

6 ulasan:

izahdaut berkata...

bagus la anna. pas ni ko leh belajar deco pulak. aku tringin je nak belajar, tapi tunggu datangs eru gak ni. geram je kalau tengok kek kek kak tun tu kan.

Acik Erna berkata...

assalam anna..kalau dah yang makan kata sedap tu..acik memang percaya..nampak pun dah sedap.

cik cek berkata...

Bila sedap kita pun rasa happy kan....

quinnie berkata...

memang dah kena belajar deco2 ni anna..sebab dah byk permintaan...tak pe pelan2....dari pengalaman barula bertambah daya kreatif nak deco2 ni...nasihat tuk diri sendiri jugak agar jangan malas2 nak belajar deco2..kekeke....

Mas berkata...

anna...nanti aku berguru ngan ko la..he3

cantikkkk ko mendeko kek tu...

Yatie berkata...

Assalamualaikum Anna,
kira dah ok sangatlah kek tu...menarik sangat, kalau akak lagilah....wat kek yg simple mimple je..he3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...