Khamis, 14 Julai 2011

AWARD Dari HaSue, Maha Hawa & K.Wattie

AWARD DARI HASUE, MAMA HAWA, KAK WATTIE


Hmmm..banyak hari dah dapat award & tag, mula2 dari HaSue..siap kena naik pentas ambik award, tema biru lak, mana ada baju biru? Nak tak nak kena celup baju sekolah zaman dulu2 yang warna putih tu dengan nila, rendam 4/5 hari, okla, nampak gak kebiru-biruan..hahahaaa.., lepas tu terus ambik tiket pergi Singapura, jauh gak kan, takkan nak jalan kaki ayam je..sian ayam tuh..so, kita naik kapal torbang angkut award dari Mama Hawa lak...terus suruh pakcik yang bawak kapal torbang tu pusing balik pergi Penang lak, umah Kak Wattie, ambil award & sempatla makan karipap pusing yang mengancam sungguh tu...hehe..pastu balik rumah tido jap..bape hari tdo daaa...baru harini gantung award kat rumah sendiri..penat tau..

Dah dapat award kena buat kerja sekolah lak..tu yang lama sangat perap tu..kalau perap ayam goreng berempah cajun best jugak kan..hehe..ok..meh kita tengok apa yang saya merapu meraban kat sini..hantam jela..

7 Perkara tentang saya yang rasanya anda tak tahu..yang dah tahu dok tepi-tepi la..

  • Yang nyata saya seorang perempuan, isteri kpd seorang pakwe ensem *wajib puji laki sendiri weh..*, ibu kpd 4 orang zuriat & bakal bertambah tak lama lagi..sururumah sepenuh masa dengan bayaran gaji maksimum..ganjaran yang tiada ternilai kat dunia ni..iaitu PAHALA..(^_^)
  •  
  • Sedang hamil 36 minggu..huuu..tengah tunggu hari ni wei..korang doakan yer selamat semuanya...dap dip dup...berdebor jugak walau bukan kali pertama..hehe..tapi siyes cakap, sampai saat n3 ni keluar, 1 helai pakaian baby pon saya belum kemas untuk persediaan bersalin..aarrghhh!!
  •  
  • Asal negeri Kelantan yang indah & permai..bagi sayala..oh ya..tahun ni giliran kami beraya kat Kelantan..:P, tema baju raya tahun ni rasanya kalau bukan hijau, ungu kot..belum decide lagi..nak bgtahu gak ker..hikhik
  •  
  • Saya suka masak kuih muih & makanan lain selain lauk pauk..bab lauk kurang sikit keterujaan tu..nape yer? Pastu saya makan sikit je..kata orang ambik rasa..korang agak-agak la sendiri..hehe
  •  
  • Saya ni garang sikit..tak banyak pun, tapi memang garangla..*macamana tuh?
  •  
  • Dalam hati saya..teringin sangat nak jumpa kawan2 blogger yang mesra amat ni, walau tak pernah jumpa secara nyata, tapi rasa dah macam rapat je kan, harap dapat penuhi impian itu 1 hari nanti..(kira i wish le nih..)
  •  
  • Saya tak cantik macam orang2 yang cantik tu, tapi manis tu adoo..tak cayer? tanya laki i yer...Sila muntah jauh2 yer..hakhak
  •  
  • nak lagi? dahla, yang 7 tu pun merapu jek..hehe
Rasanya kena tag kepada 5 orang bloggers kan..sape yng belum kena tag sila angkat tangan jap..haa..rasanya dah ada yang angkat tangan nih...sape? Sila cek nama yer..






Sila buat kerja sekolah yer..hehe.. boleh kita kenal lebih rapat lagi kan....jangan marah..nanti kena jual!!

13 ulasan:

Ayu Safieza @ Humaira' berkata...

Assalamualaikumwbh.....owh...annaaaa...cantik yang garang, cute tuuu!!!!;)....suke ayu baca....mmmm.....org kelantan ye....mmmm makcik kita duk sana gak...mmm now ni sjak duk doha...jrg sgt2 ke tanah merah..balik ganu jer.....sob3!!!

Suka g kelantan dgr kuliah hari jummat tgh2 bandar...

Cheq Sue berkata...

Hop aloh... ore kelate jgk kow.... sekapal la kite

Noriz berkata...

alamak, kena tag pulak...
thanks kak tpi segan nyeeee, sapa lah kite kan..huhuuuu

ada due date tak kak? hihii

p/s: semoga akak lebih brhati2 di saat ujung kelahiran ni...jaga2 kat dapur tu yea

tun_telani berkata...

x aci.. x acii.... byk yg dh tau niii... hahaha.. garang ek?? garang ek? ce try skit marah.. hehe.. **aduh, kene cubit.. ooo, suka cubit org ek.. hihi...

tun pon nk jumpa kwn2 blogger semua2.. meh2 , pakat cuti2 malaysia ke bintulu.. hihi

Mama Hawa/Mama Nani berkata...

Ooooo garang yer cik Anna nih..hehehehe
kalau mama sukakan mknnan & lauk pauk pedas sikit..tapi kalau kuih muih tuh
ada sikit slow laaa....
Harapan mama pun ingin bertemu ngan teman2 blogger 1 ari nnt.. insyallah Anna :)

Anna Qawina berkata...

Ayu Safieza : haha..cantik? takdelah..manis2 manggis jek..hikhik..a'ah suka dok klate nih..

Cheq Sue : haa..nati kita kelik kapong sama2 yo...heh

Noriz : takde segan2la...saje2 suka2 dapat kenal kan..blh tahu benda2 yg kita mgkn tak tahu..heh..dua date tag ni takde lak d bgtahu..ada masa buatla..:)

Anna Qawina berkata...

Tun Telani : aci..aci..buka pintu..hukhuk..aa dah tahu dok tepi2..kan akak dah bgtau tuh..hakhak

Mama Hwa : ye..garang tp tetap menten kontrol ayu..hakhak..prasan..moga2 harapan kita semua tu tercpai kan..InsyaAllah

Kak Sam berkata...

Alamak kena jugak ke. Kalau ikut track record bab2 siapkan homework ni memang failed. Anna minta tempoh barang 2 3 hari erk almaklum le kalau nak cepat kena ambik EL pulak. Nak kenal kita tang mana tu fizikalkah? Hati budikah? atau dot..dot..dot

HaSue berkata...

Gigih aku meng refresh nih..hihi..

woh,dah tau..yg tu dah tau gak..yg tu,pun dah tau..ko garang pun aku tau gak..aakaka..ganas x tulis skali ke?hahaha..
apa td selebihnya ek..adeh..dah kuar error lak page entri ko td.huhuu..

tapi yg penting dah baca abis td haa..tq ko sudi menjawab yer..
pastu aku doakan yg terbaik utk ko n baby baru nih..apa lg,gi kemas lampin nun..kang dah kuar tanda x larat ko nak berkemas..hihi

Ezadlieza berkata...

cer cer marah sikit...nak tgk...aduh mek ni garang yer....jgn marah nanti kena juaaaiii...seronok dpt kenal anna nih...lawok sungguh mu ni..heheheh

Wattie berkata...

Assalamualaikum Anna,
Merapu cam ni la buat blog tambah meriah. Tak sangka awek Kelate ni garang orgnya, nanti dpt baby baru lagi la garang... Anyway, gembira dpt mengenali Anna, akak pun teringin gak nak jumpa teman2 blogger tp takut tak tau apa nak cakapla pulak, maklum kita ni pendiam.

nuwairani ismail berkata...

baru hari ni berkesempatan menyinggah ke sini...terima kasih kak ana kerana sudi menganugerahkan award tu kepada diri ini...terasa diriku begitu berharga! heheh...

tapi award ni nani dh buat entrynya..kikiki....sudi2 le baca...

http://nuwairaniismail.blogspot.com/2011/07/beautiful-blogger-award-drp-kak-diana.html

quinnie berkata...

tengah nunggu hari rupanya anna...kiranya bulan puasa dlm pantang la ni...nasib lepas gak raya ye...hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...