Selasa, 10 Julai 2012

KEK AISKRIM I

Assalamualaikum

Harap maaf, ada yang menunggu n3 ni tapi sedihnya Ana baru update kat sini, apa nak buat, kurang masa nak mengadap blog, apa lagi nak hadap kain baju yang menimbun..huhu..apapun t.kasih buat yang sudi tanya2 macamana nak buat kek ni, dan jutaan terima kasih juga buat Haida yang berkongsi cara buat kek ni, disertakan sekali gambar2 cara buat, dengan izin Haida, dititipkan gambar2nya disini..Jazakallah Haida..kek Aiskrim II akan menyusul lepas ni InsyaAllah..:)
 

Anda cuma perlukan kek span , juga aiskrim & juga fresh krim yang dipukul kaku, lagi besar kek anda lagi banyak aiskrim yang diperlukan..Untuk 1 lagi cara buat kek ni blh rujuk blog Zach..KEK AISKRIM

Ini adalah gambar2 dari Haida..untuk rujukan..

Anda boleh ikut cara ni untuk buat kek aiskrim ya..silakan..tapi pastikan sejuk bekukan dalam peti beku paling kurang 5 jam, lagi bagus semalaman, kemudian baru disapu freshkrim, untuk simpan kek ni juga harus disimpan dalam peti beku juga ya..kalau tak cairlah kek u nanti..hii

Sedap kek ni kata mereka yang merasa..ehem..sory ya Mas..lenkali kita gader2 lagi & kita buat lagi kek ni..hehe..

Wassalam..

5 ulasan:

Bicara Kak Noor berkata...

salam Anna..
best nya kalau akak pandai buat kek aiskrim ni tapi takut tak menjadi je kalau nak mencuba nnt hancus kena study dulu resepi nya sampai khatam baru lah boleh buat sendiri ni gamaknya thanks ya sudi share cemana nak buat memang minat sngt nak buat akak ni cuma tulah masa je yg selalu hilanggg heee

Amie berkata...

Alahai Anna... cerita kain baju memang tak ada penghujungnya he he hehhh..
Sempat juga up-date blog dalam kesibukan Anna, inilah namanya wanita... tak cukup masa, tapi tetap pandai mencari dan membahagi masa!

Mas berkata...

oooooo...gitu yerk anna..
anak murid fahammm...he3

tak pe anna...
aku kira merasa juga kek aiskrim ko yg sedappp nie..
memang terbaikkk la...
moga makin murah rezeki ko sekeluarga...

Sariyusa berkata...

akak ni agaknya tak sempat jadi kek aiskrim, kek selet aiskrim sempat kot, selet masuk molot.. selet masuk molot, hehehe..

terbaekkkklah! Anna :-))))

Mamasya berkata...

Salam Anna.kek aiskrim... yummmm....pasti sedap.
tengok berderet tempahan Anna dpt siapkan....moga terus maju...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...