Selasa, 9 Oktober 2012

SPONGE VANILA CAKE WITH BLUEBERRY & FRESHCREAM

Kek Span dengan lapisan filling blueberry dan freshkrim..order dari Nadia sempena 2nd anniversary bersama suaminya..untuk makan 2 orang je katanya..okla..maaf la deco semberono je ni..order last minit..

Alhamdulillah sedap & suaminya suka kek ni..TQ Nadia..


Kek span anda boleh guna mana2 resepi pun, dah siap bakar sejukkan kemudian potong kepada 3@4 lapisan, tiap lapisan boleh letak blueberry filling, kemudian freshkrim, tutup dengan kek dan ulangi step yang sama sampai habis lapisan kek, kek yang dah siap dilapis 'wrap'kan dan masukkan dalam freezer beberapa jam sebelum dihias dengan krim. 

Ini bertujuan untuk mengelakkan lapisan kek kita tergelincir@ herot2 bila dipotong nanti sbb licin dengan krim kan..bila dah sejuk dan kek dah mantap kedudukannya, bolehla dihiaskan dgn whiiping cream@freshkrim yang dipukul kaku. Paipkan blueberry filling di tepi kek jika suka.

SELAMAT MENCUBA..

Note : Untuk melihat pelbagai kek jualan Ana, boleh layari blog AnnaBaked@Home, Ana dah asingkan produk2 jualan dgn n3 kat blog ni, harap lepas ni blog lebih teratur kot..hehe..tapi buat masa ni belum lengkap sepenuhnya, masih dalam proses..Terima kasih

10 ulasan:

Mas berkata...

anna....whipping cream tu lepas pukul kaku..ko simpan dlm freeze dulu ke baru deko....


tahniah Anna...
elok buat gitu..
nak terjah blog baru ko nie...he3

Anna Qawina berkata...

mas...aku pukul pastu layer..sementara nkset kek kita tu boh dlm peti dulula..nnt melt lak lama2 kt luar..ltk kt ruang bawah peti ais je..
hihi..tocey mas..

Naz / Nadz COSK berkata...

anaaaa...jangan lupa kasi itu benda yg kita borak2 kat fb tadi yer..hihihii.. Akak nak tempah kek ni sebijik pos boleh Ana? hahahah..Nampaknya encik posmen yg akan makan kek ini dulu..

Cheq Sue berkata...

cantik deconya... border pun clear... tahniah... :)

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

salam anna...
cantiklah anna deko.. semakin pro....
tahniah.. bisnes makin maju..

Liza berkata...

mmg kemas keje anna, cantik deko tu...bila la akk nk kreatif cmtu...

Anna Qawina berkata...

kak nadz : haha...ngade...I.Allah..tgk mood..

cheq sue : t.kasih..xdela kemas sgt pon..ada je part terkehel tu..

kak Madiha : tq kak...biasa2 je kak..tgn keras lg..hihi

kak Liza : ih..akk pon apa kurang...skill x kluar semua lg tu..hihi


Mayang ABDUL RAZAK berkata...

salam kak.. org baru kat sini ... suka tgk hasil kek ana.. mmmg jadi sumber inspirasi untuk berjaya cam anna..

cik anna jamu susuk dara berkata...

Salam kak...akak bakar kek dalam microwave oven atau oven dapur gas atau oven apa??? ^_^

Anna Qawina berkata...

MAYANG : T.kasih singgah. biasa2 aje baru merangkak ni...btw tq ya...nnt akk g blog awak..

CIK ANNA : bakar guna oven letrik biasa je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...