Khamis, 29 November 2012

FENOMENA DURIAN CREPES

Assalamualaikum..
 
Peminat durian? Berminat untuk merasa pekebenda la petak-petak kuning2 ni kan? Boleh tempah ya..Sila layari sini untuk paparan selanjutnya...>>>




yg tak suka durian blh pilih filling blueberry/jagung krim/mangga
RM10/pack

Wassalam..

Ahad, 11 November 2012

DURIAN CREPES DI AnnaBaked@Home

Assalamualaikum

TERKINI..PANAS..PANAS...

eh..eh sedap dimakan sejuk2 yer..produk yang tengah HOT SELLING sekarang ni..


Crepes Durian dengan inti cream custard yang sangat sedap..adunan crepes Ana tidak menggunakan tepung gandum ya, tetapi diadun dengan 5 jenis tepung terpilih..InsyaAllah sedap.


 Untuk pertanyaan boleh terus berhubung dgn Ana ya..no telefon ada disebelah..email pon boleh..


Penghantaran area KL dan Selangor juga tersedia dgn kadar caj minima RM10/lokasi

 Antara tempahan yang sempat disnap..layari ---->>AnnaBaked@Home 

Khamis, 1 November 2012

RED VELVET ICE CREAM CAKE

Assalamualaikum w.b.t
Salam sejahtera buat semua..dah banyak hari Aidiladha berlalu, baru nak wish..semoga semuanya sihat2 dan dalam keadaan baik aje ya..para jemaah yang usai mengerjakan rukun Islam ke 5 pun ada yang dah beransur2 pulang, semoga semuanya dalam lindungan Allah s.w.t
(tak reti nak ngomel dah..macam pelik..) hehe..

Meh layan kek baldu merah bersama aiskrim vanila ni..yaaa..Ampoonn sedap tau..cuma Ana tak sempat nak salut dgn freshkrim..sibuk aje..potong makan gitu je anak-branak sblm balik kg raya Haji ritu..sblm ni pernah buat tapi guna kek span dan kelilingnya ada kek juga, anak2 kurang makan kek tu, aiskrim je habis, kali ni Alhamdulillah kek dgn aiskrim licin.


Pada pengamatan Ana ler..kek span akan resap cairan aiskrim, tapi Red Velvet dgn tekstur yg agak padat ni *bukan bantat yer* :D..kek jadi elok terletak, haish..cemana nak xplain..hehe..kiranya kek tak kembang dek basah aiskrim tu..haa..paham dak? tak paham kalu..g buat sendiri yer..nak order pun boleh..


BAHAN - BAHAN :

KEK RED VELVET (klik)
**Resepi ni buat sparuh je dahla..

AISKRIM..beli jek..nak buat ada resepinya..google je..heehee

FRESH KRIM- dipukul hinggal kental (Terbalikkan mangkuk adunan, adunan krim tak jatuh tu kira dah boleh guna, jatuh kang tanggung sendiri..)

Cara :
  • Siapkan kek terlebih dahulu, sejukkan kemudian potong ikut saiz loyang.
  • Lapik loyang dgn plastic wrap sehingga melebihi paras loyang.
  • Masukkan dasar kek, sudukan/sendukkan aiskrim kedalam loyang, diatas dasar kek tadi.
  • Buat hingga hampir penuh loyang(agak2la kan).
  • Tutup aiskrim dgn satu lapisan kek lagi (jika tak nak pun takpe), balut keseluruhan aiskrim & kek tadi kemudian bekukan didalam peti sejuk. Biarkan semalaman/sehingga betul2 beku.
  • Keluarkan kek dari loyang (buang plastic wrap tadi) siapkan fresh krim yang dah dipukul kaku (buat awal2 sblm kek keluar dari peti ais ya).
  • Salut keseluruhan kek & hiaskan ikut suka.

**Cara simpan : sentiasa didalam peti ais (bahagian sejuk beku).
**Cara potong kek : menggunakan pisau besi yang tajam..

Blh juga refer sini....---->>Zach

Lagi kek untuk tempahan klik link ni ya :
 AnnaBaked@Home

NOTE : Untuk tempahan : sila berhubung dgn saya ya..ada bekas/kotak khusus untuk penghantaran kek ini, jadi anda perlu tahu dgn detail sebelum tempahan dilakukan.
 jadi boleh sms/wassup ana di talian 0193004358 / EMAIL : anna_qawina@yahoo.com