Jumaat, 28 September 2012

WILTON BUTTERCREAM

Assalamualaikum.

Harini nak share resepi buttercream yang dicuba..dalam banyak2 bc, bc mana yang paling anda suka? hehe..ikut suka hatila nak buat yang mana yer..

Senang nak lepa & guna..tak mudah melt..sedang elokla bagi yang baru merangkak macam kita ni..hehe..Alhamdulillah tempahan hantaran ni selamat dibawa dari rumah ni ke Hutan Melintang, Perak. Ada fondant sikit tu, so tak boleh nak letak dalam peti ais kan, letak kat suhu bilik je. Alhamdulillah masih elok keadaan bentuk semua tu..debor mokcik ni..maklooom..haha


Meh kita semak resepi dan try buat yer..

 

WILTON BUTTERCREAM

Sumber : www.wilton.com

Sumber & salinan : AnnaQawina

Menghasilkan 3 cawan icing.

 

Bahan2:

  • 1/2 cwn shortening
  • 1/2 cwn mentega@margerin
  • 1 sdt esen vanila/vanilla extract
  • 4 cwn gula icing yang diayak
  • 2 sdb susu segar@susu cair

 

Cara:

  • Satukan shortening dengan mentega, putar dengan mixer sehingga berkrim.

  • Masukkan esen vanila, pukul lagi.

  • Masukkan gula icing sedikit demi sedikit sambil dipukul menggunakan speed sederhana.

  • Sesekali scrap tepi mangkuk adunan agar semua adunan sebati.Ketika ini adunan krim agak kering dan kasar.

  • Tambahkan susu dan pukul dengan kelajuan sederhana sehingga halus dan gebu. ini akan memakan masa sedikit.

  • Tutup mangkuk aduan krim dengan kain bersih sehingga hendak digunakan.

 

**Simpan icing yang tidak digunakan didalam bekas kedap udara dan simpan dalam peti sejuk, tahan sehingga 2 minggu. Pukul 'manja' krim bila hendak digunakan.


**Untuk sapuan yang lebih licin dan konsisten, tambahkan 2 sdb 'light corn syrup', air atau susu.
**Untuk krim icing nampak lebih putih, abaikan butter, gantikan dengan 1/2 cawan shortening (Maknanya guna semua shortening, tak payah guna butter) dan tambahkan 1/2 sdt 'No-Color Butter Flavor' (cari kat bakery) dan 4 sdb light corn syrup/air/susu

16pcs Choc.Cupcakes dengan sedikit fondant (fondant made from KB, tq kak Nadz)..

Selamat Pengantin Baru..Tahniah Adah & Din..Semoga bahagia hingga ke Syurga

Khamis, 27 September 2012

MUFFIN - DOOR GIFT

Door gift untuk diletakkan dalam goodies bag majlis kahwin Saadah, sepupu suami Ana..Ahad lepas.

Saadah order 200pcs choc.chips muffin saiz s.


TQ ADAH..

untuk order sila emailkan kepada : 
anna_qawina@yahoo.com / text@wassup : 0193004358

Selasa, 25 September 2012

TRIFLE KASTARD BERKRIM KEJU

Menu desert yang saaangat sedap...tak caya..kena cuba..tak pon boleh order..InsyaAllah anda takkan kecewa akan rasanya yang sangat sedap..heehee

Idea asalnya Ana dapat dari teman fb iaitu Kak Rafidah , peniaga yang berjaya kat Kulai nun..cuma resepi penuh beliau takdela kan, main agak2 gitu..campur tolak sumber2 terbaik InsyaAllah kita akn dapat hasil yang lebih baik..kena cuba berkali2 mungkin bagi sesetengah orang baru berjaya, bagi sesetengah yang lain pula sekali tengok dah tahu apa nak buat kan..itu kelebihan masing2, bukan kekurangan diri kita..Allah dah jadikan diri kita berbeza2 dengan kasih SayangNya tanpa kita sedari kelebihan yang Dia ciptakan untuk kita kan..jadi jangan anggap orang lain lebih dari kita tapi anggaplah kita belum mencapai tahap seperti orang lain, itu akan menjadikan diri kita bermotivasi sikit..haih..pagi2 ada motibasi lak..

Dah jom layan satu menu sedap nih...cuba tau..tak pon boleh order terus kalau nak buat majlis ke apa kan..*sempat lagi tu niaga..hehe


Lenkali isi kastard bagi tinggi sikit baru puas makan..penggunaan jelly powder agak tinggi kosnya, maka anda boleh tukarkan kepada serbuk agar2..ikut bancuhan yang perlu ya.

hmmmm...tak tau nak kata apa..takyah kata apa-apa la kan??hehe..adoyaiii..tetiba rasa nak makan lagi..

TRIFLE KASTARD BERKRIM KEJU
Sumber kepelbagaian : Haniss FP, Kak Zai teratak Impian, Kak Rafidah Hashim 
Resepi & Olahan : AnnaQawina

Bahan-bahan :
(Kastard) :
  • 1 tin susu cair
  • 1 tin air (sukat guna tin susu cair)
  • 7 sudu besar gula pasir
  • 4 sudu besar membumbung tepung kastard + 1/2 tin air
********************************************
  • Kristal Jelly@serbuk agar-agar
  • 1 tin fruit koktel (ambil buahnya sahaja)
  • Buah-buahan segar - dipotong dadu
****************************
  • 250 grm whipping cream- dipukul kental
  • 125 grm krim keju
  • sedikit gula castor jika perlu
  • esen lemon@jus lemon *optional

Cara-cara :
Lapisan 1=> Kastard :
  • Campurkan susu cair, air dan gula ke dalam periuk, masak api sederhana sehingga bancuhan susu mendidih. Sementara itu bancuh tepung kastard dengan 1/2 tin air hingga sebati
  • Apabila susu dah mendidih, kecilkan sedikit api, masukkan bancuhan tepung kastard tadi, kacau sentiasa hingga likat dan berkilat.
  • Tuang ke dalam bekas yang sesuai. Ketepikan.

Lapisan 2 =>Agar-agar@jely:
  • Bacuh serbuk agar2 @ jelly mengikut arahan pada kotak.
  • Masak hingga mendidih. Tutup api, biarkan suam sedikit.
  • Perlahan2 tuangkan ke atas lapisan kastard tadi.

Lapisan 3:
  • Taburkan buah-buahan koktel diatas lapisan jelly @agar-agar.

Lapisan 4 :
  • Pukul krim keju bersama gula dan lemon esen hingga lembut.
  • Satukan dengan whipping cream yang dah dipukul kaku tadi.
  • Kaup balik hingga sebati @ boleh mix guna pengadun kek dengan speed perlahan.
  • Paipkan diatas lapisan jelly dan buahan koktel tadi.
  • Akhir sekali taburkan buah-buahan segar. Sejukkan di dalam peti ais. Nikmatinya semasa sejuk..

**Pilihan I : boleh juga kalau tak nak letak krim keju, jadi trifle kastard buah kektel la kan.
**Plihan II : skip penggunaan krim keju, just paipkan fresh krim dan tabur buah-buahan@kekacang

SELAMAT MENCUBA
(Untuk tempahan, boleh pilih jika hendak disediakan dalam bekas bersaiz kecil supaya senang dihidangkan, atau bekas bersaiz 7 inci petak)
(Hubungi Ana untuk tempahan, sekurang2nya 3 hari sebelum majlis anda berlangsung, InsyaAllah harga yang berpatutan dengan rasa yang mantop!!)

Isnin, 24 September 2012

CHILLED CHOCOLATE CHEESECAKE -Cake in Jar

Assalamualaikum w.b.t
Salam ukhwah buat semua kawan2...sejuk nyaman hari ini..mari kita berkongsi cerita..errkk..kongsi resepi sudah..salah satu cake in jar yang dibuat jualan..Alhamdulillah, dapat sambutan bagi penggemar cheese tegar..bagi yang suka akan rasa cheese tu bolehla try ya..nak order pon boleh..

Rasa cheesecake jenis ini memang pure rasa cheesenya..makanya nak makan tu kena sudukan sikit2 masuk mulut..kemam2 dulu baru telan..aaaahhhh,..kekekee...kalau suka boleh pelbagaikan rasa & letakla base apa2pon boleh..

weeee...yummyyy..(^___^)

Resepi ni asalnya sebiji kek tanpa bakar, tapi diletakkan dalam balang, jadi tak payah nak pk panjang kek beku ke tak kan..heeh..senang pun senang nak simpan, campur aduk macam2 versi dan sumber terpilih..Alhamdulillah terima kasih buat semua penyumbang resepi yang terbaik, antaranya ialah Kak Anymz, CMG Dan Jom Masak FB..jom cuba..(^_^)
     
Resepi Chilled Chocolate Cheesecake in Jar.  
Olahan Resepi : AnnaQawina
(make 4 jars 200ml)

Bahan-bahan :
  • 125g cream cheese, suhu bilik
  • 137g @ 1 bekas kecil yogurt
  • 30g gula kastor
  • 125g whipping cream, pukul hingga gebu dan bertanduk (soft peak)(Brand Vivo)
  • 1/2sdb + 1/2st gelatin Halagel
  • 2sdb air hangat

Chocolate Ganache : Cairkan dan biarkan menyejuk pada suhu bilik sebelum digunakan
  • 200 grm coklat masakan@compound Choc.
  • 100 ml susu cair
  • 1 sdt butter

Cara-cara :
  • Pukul cream cheese, gula kastor hingga sebati.
  • Masukkan yogurt, gaul rata.
  • Masukkan gelatin ke dalam bekas berisi air hangat. Biarkan 5 minit hingga kembang, cairkan secara double-boiler atau guna microwave-oven (on HIGH 3saat. kacau rata). 
  • Biarkan hingga ia suam, kemudian baru masukkan ke dalam adunan yogurt cheese. Gaul rata.
  • Perlahan-lahan kaup balikkan whipping cream yg telah dipukul kental tadi ke dalam adunan. NOTE: Pastikan whipping cream tidak terlalu sejuk untuk elakkan adunan terus pekat bila ia bergaul dengan adunan bergelatin tadi. 
  • Kaup balik rata-rata, sedia untuk digunakan.
  • Sediakan jar @ bekas pilihan, paipkan@sudukan adunan cheesecake tadi ke dalam jar, lebih kurang 3@4 sudu besar, kemudian paipkan choc.ganache@apa2 filling kesukaan, seterusnya paipkan adunan cheese sekali lagi, buat sampai hampir penuh jar anda.
  • Sejukkan dalam peti sejuk paling kurang 4 jam atau lebih.
  • *Cake in jar ini boleh dimakan dengan menggunakan sudu, tak perlu letak base@kalau nak letak base bolehlah hancurkan apa2 biskut pilihan ataupun lebihan2 kek boleh juga diramas kasar & masukkan ke dalam jar sebelum diletakkan adunan cheese tadi.
Ini pula Ana layerkan dengan lapisan kek coklat moist, adunan chese tetap guna resepi yang sama.

(ORDER MINIMA 5 JARS -RM8/JAR)boleh mix 2 filling sahaja.
---------------------------------------------------------------------------------
(RESEPI ASAL)
Sumber : JOM MASAK FB   
(Resepi Chilled Blueberry Yoghurt Cheesecake)

Base:
  • 100g biskut Oreo, kisar hancur
  • 45g butter, dicairkan
  • ***Gaul biskut Oreo dengan butter, tekan pada dasar loyang yang telah diletakkan baking paper dahulu. Simpan dalam peti sejuk.

Adunan yoghurt cheese:

  • 125g cream cheese, suhu bilik
  • 137g @ 1 bekas yoghurt perisa blueberry@plain je
  • 30g gula kastor
  • 80g blueberry filling - boleh guna ada biji buah blueberry
  • 125g whipping cream, pukul hingga gebu dan bertanduk (soft peak)
  • 1/2sb + 1/2st gelatin Halagel
  • 2sb air hangat

Cara:

1. Pukul cream cheese, gula kastor dan blueberry filling hingga sebati.
2. Masukkan yoghurt, gaul rata.
3. Masukkan gelatin ke dalam bekas berisi air hangat. Biarkan 5 minit hingga kembang, cairkan secara double-boiler atau guna microwave-oven (on HIGH 3saat. kacau rata). Biarkan hingga ia suam, kemudian baru masukkan ke dalam adunan yoghurt cheese. Gaul rata.
4. Perlahan-lahan kaup balikkan whipping cream ke dalam adunan. NOTE: Pastikan whipping cream tidak terlalu sejuk untuk elakkan adunan terus pekat bila ia bergaul dengan adunan bergelatin tadi. Kaup balik rata-rata, tuangkan ke dalam loyang berisi base.
5. Sejukkan dalam peti sejuk paling kurang 4 jam atau lebih.
6. Menggunakan hair dryer, lalukan muncungnya pada keliling loyang 2-3 kali. Guna suhu paling perlahan. Keluarkan cheesecake dan alihkan ke atas cakeboard menggunakan spatula besar.
7. Hiaskan atasnya dengan blueberry filling dan sedia dipotong

SELAMAT MENCUBA 

**KEPADA YANG NAK MEMBUAT TEMPAHAN SILA TEXT/WASSUP KE 0193004358 @Email : anna_qawina@yahoo.com

Khamis, 20 September 2012

KUAH KACANG ISTIMEWA

Assalamualaikum..

Dah habis Syawal baru nak letak corat coret menu raya..hehe...Apa khabar buat semua? Harap semua baik2 aje..terlebih dahulu TAKZIAH buat kawan kita yang masih berada di Finland iaitu Nieza atas kehilangan BONDA tersayang ke Rahmatullah baru2 ini..Semoga arwah Bonda Nieza ditempatkan di kalangan hamba Allah yang bertaqwa..Aamiin..Semoga Nieza dan keluarga tabah menerima berita kehilangan ini..dari Dia kita datang..Kepada Dia kita kembali..

Kuah kacang untuk dimakan bersama-sama nasi impit dan juga roti..selalu buat guna resepi ni dah bertahun2..anak2 dan suami suka..sekali ceduk kuah mak aii...hehe...Alhamdulillah kalau semua suka kan..Hari ni nak kongsikan kat sini cara nak sediakan kuah kacang ni, macam2 resepi ada, nak try yg ni silakan..


KUAH KACANG ISTIMEWA
Sumber Resepi : Datin Syuryani Datuk Shuaib(Isteri Menteri Datuk Shafie Afdal)-SDK Oktober 2006
Kuah Kacang Istimewa by AnnaQawina

Bahan-bahan :
  • 5 ulas bawang putih*
  • 5 ulas bawang merah*
  • 2 batang serai*
  • 20 tangkai cili kering*
  • 1/2 inci halia * (kisar bahan bertanda *)
  • Air asam jawa secukupnya
  • gula dan garam secukup rasa
  • 1 kg kacang tanah - digoreng bersama sedikit minyak dan ditumbuk dgn kulitnya sekali separuh halus
  • 2 keping gula melaka(nisan)*Ana tambah yang ni..-direbus dan ditapis supaya lebih bersih sblm digunakan.

Cara-cara :
  • Panaskan minyak kemudian tumis semua bahan kisar sehingga naik bau.
  • Masukkan kacang tanah yang ditumbuk tadi dan kacau cepat2. (Boleh masukkan sedikit air bersama)
  • Masukkan air mengikut kepekatan yg diingini dan di kacau sentiasa agar dasar periuk/kuali tidak berkerak & kuah kacang berbau hangit.
  • Masukkan juga air gula melaka.
  • Masukkan air asam jawa, gula dan garam secukupnya.
  • Kacau2 sehingga masak sepenuhnya, kalau pekat boleh tambah sedikit lagi air.
  • *Jika berlebihan sila simpan dalam peti ais & sesekali dipanaskan InsyaAllah tahan sebulan atau lebih..

Coretan ini juga untuk rujukan dan tatapan anak-anak dikemudian hari..kot2 diaorang nak buat sendiri kan..ehehe
SELAMAT MENCUBA..

Rabu, 19 September 2012

Red Velvet & Cream Cheese Frosting


Assalamualaikum w.b.t

Minggu yang sentiasa ceria dgn warna merah...Red Velvet yang sentiasa mendapat tempat di hati.

Red Velvet yang dibuat khusus untuk di bawa ke Rembau, sesi bertandang ke rumah Kak Anymz..meriah..gegak gempita..macam pasar malam sudah..eheh..sedap kata semua orang..Alhamdulillah..terima kasih atas layanan dan juadah sedap2 air tangan kak Anymz..fuuhh...takleh lupa..hee


RVC & Cream Cheese Frosting & blueberry filling each layer
RM70.00 (9 inc)


Ini pula dari Farah, Pandan Jaya KL..letak dalam container sbb beliau nak dihantar guna budak pejabat..naik motorsikal kan..harap okla sampai kat tgn tuannya..risau pulak kita..
Saiz 9 inc.(RM40.00)
(Farah juga order 2 bj saiz mini kek puding karamel..harap maaf jika tidak sempurna semua yang dihantar ye.. )


Tempahan dari Syuhada..pengantin baru yang teringin nak makan sbb masa tempah door gift haritu tak sempat rasa katanya..
RM7/jar (200ml)

Merah sepanjang minggu...apa nak buat...tqvm buat semua yang sentiasa membuat tempahan..

Kek Puding Karamel- Jamuan Aidilfitri

Alhamdulillah..tempahan daripada Kak Aisyah sebagai wakil pejabat beliau di Kepong untuk jamuan hari Raya yang lalu..Kak Aisyah ni pun selalu juga order kek karamel ni..harap berpuas hati dgn rasa & deco kek yang tak seberapa ya..


 

Kek Puding Karamel (RM40.00) + simple deco (RM10.00)

Mana yang terkurang tu harap dimaafkan..jika sudi order lagi..heehee..Wassalam

Selasa, 18 September 2012

Kejutan Dari Tapah ke Puchong..

Tempahan lagi...tqvm..order by Nekmah dr Tapah, Perak untuk family tunangnya di Puchong dan juga kejutan buat Mak Uda beliau di Taman desa Puchong,..

Heavenly Choc.Moist Cheese Cake....
RM80.00(10 inci)


Kek Coklat Moist
RM40.00(9 inci) 

tqvm dek ya..selalu tempah kek dgn saya walau dirinya sendiri tak dapat makan, tengok pun dah cukup katanya..Alhamdulillah..harap semua berpuas hati.

Rabu, 12 September 2012

CHEEZY LOVER

Assalamualaikum..

Harini cuaca cerah Alhamdulillah, cuma hati kita mendung sikit, risau teringatkan mak kat kampung yang tengah sakit..sedang tunggu perkembangan selanjutnya, harap2 tiada apa2 yang tak diingini berlaku..semoga mak sihat walafiat macam sediakala..doa untuk ayah juga..semoga mak dan ayah sentiasa dalam rahmat Ilahi dunia akhirat..aamiinn..

Harini Ana nak kongsikan 1 lagi resepi bagi penggemar cheese, dapat resepi dari majalah Mingguan Wanita Ogos 2012. Sesiapa yang nak mencuba silakan..cuma Ana buat ni comot sikit, sambil2 layan tetamu yang datang beraya kat rumah, sempatla bagi tetamu bawa balik sikit rasa2 kan..


CHEEZY LOVER
Sumber : Puan Siti Haniza Danudin (Annisa Mukmin Bakery)
Cheezy Lover by AnnaQawina

Bahan-bahan :
  • 250 grm krim keju
  • 100 grm krim putar
  • 100 grm susu pekat manis
  • 1 sudu teh perasa (mangga/kiwi/strawbery/blueberry@ apa2 shj)@ gunakan filling yang ada
  • 20 grm isi mangga@buah-buahan kesukaan *Ana tak masukkan buah-buahan sbb xde stok
  • Filling secukupnya 

Cara-cara :
  • Campurkan krim keju, susu pekat manis dan perasa@filling ke dalam bekas adunan pemutar.
  • Selepas itu, putar adunan sampai lembut.
  • Masukkan pula krim putar ke dalam adunan tadi, putar seketika bagi sebati.
  • Sediakan bekas yang sesuai, tuang filling dahulu, kemudian adunan keju, buat lapisan demi lapisan sampai siap.
  • Akhir sekali bolehlah dihiaskan dgn potongan buahan kesukaan@gunakan filiing pon boleh juga.
 


Sedap dimakan sejuk2, perasa & filling boleh diubah ikut suka, nak letak kek@biskut yang diramas kasar di setiap lapisan keju tu pun boleh, terpulang pada kreativiti anda ya.

NOTE :
**Krim putar tu Ana guna brand VIVO, boleh didapati di kedai2 jual bahan kek, jika diputar kaku kemudian dimasukkan ke dalam adunan keju, teksturnya lebih kental bila dimakan.

**Jika dicampurkan terus ke dalam adunan semasa krim putar masih cair, adunan akan lembut2 gitu, sudukan je bila nak makan..

mana2 cara yang buat tak kisahla..sbb kita buat dalam bekas kan, xde masalah teksturnya keras@ lembut..hehe
 
SELAMAT MENCUBA

Isnin, 10 September 2012

Cake In Jars -Red Velvet Cake & Cream Cheese Frosting

Assalamualaikum

Selamat sejahtera...sihat semua ya..Alhamdulillah harini sempat update blog beserta resepi sekali..

Kali ini order dari Puan Syuhada dari Rawang, Red Velvet untuk tetamu yang bertandang ke majlis perkahwinan beliau. Tahniah Syuhada..SELAMAT PENGANTIN BARU. Tema majlis MERAH..dari kek, pelamin & semuanyala warna merah..cantik..makin berseri pengantin, cuma maaf ya Syuhada akak tak dapat hadir ke majlis, banyak urusan yang tak siap haritu. Apupun semoga berbahagia hingga ke Jannah..aamiin..


Resepi kek yang dah ada tapi Ana letak lagi sekali beserta dgn krim kejunya yang sedap ni. Sesiapa yang nak mencuba silakan, nak tempah juga silakan..Jom layan..


RED VELVET CAKE IN JARS
Sumber Resepi : Cakes2U
Red Velvet Cakes in Jars by AnnaQawina

Bahan-bahan  
A:
  • 300 g tpg gandum
  • 2 camb serbuk koko
  • 2 camt baking powder
  • 1 camt soda bicarbonate
  • 1 camt garam
B:
  • 125 g mentega tawar
  • 280 g gula castor
C:
  • 2 biji telur (gred B)
D:
  • 1 camt esen vanilla
  • 1 camt cuka putih
  • 1 camb pewarna merah
E:
  • 240ml buttermilk(Campurkan 240ml susu segar @susu cair dan 1 sdb cuka. Biarkan bancuhan sebati bersama selama 10 minit sebelum digunakan.)
CARA-CARA:
  • Ayak (A)-ketepikan
  • Pukul (B) sampai kembang & ringan.Masukkan (C) satu persatu dan pukul lagi
  • Masukkan (D)-pukul hingga sebati
  • Masukkan tepung yg diselang seli dgn buttermilk-pukul hingga sebati.
  • Masukkan batter/adunan dalam acuan cupcake dan bakar pada suhu 180c @ 15 ke 20 minit. Isi 1/2 cup/jar sahaja ya..
  • Untuk isian dalam jar, sila bakar menggunakan teknik water bath @ double boiling ya.
  • Sejukkan dan hiaskan dgn cream cheese icing.
-----------------------------------------------------------------------

RESEPI KRIM KEJU I
(Krim jenis ini sesuai untuk dibawa dalam perjalanan yg memakan masa agak panjang & acara di tempat terbuka yang agak panas sbb tak mudah lembik)
Cream cheese icing:
  • 360 g cream cheese
  • 70 g mentega
  • 200g gula icing
Cara-cara:
  • Pukul mentega & cream cheese hingga kembang dan masuk kan gula icing ...kacau sebati.
  • Hiaskan ikut suka.
-----------------------------------------------------------------
RESEPI KRIM KEJU II
(Krim keju jenis ini memang sedap & dapat dalam kuantiti yang banyak, namun tidak sesuai digunakan jika hendak digunakan di tempat panas & perlu sentiasa dalam keadaan sejuk, jika tidak krim akan mudah lembik dan jika terlalu lama diluar akan mudah 'basi'-betul ke istilah basi tu? hehe)


Sumber : MakLang Azie & Anna Alisya

Bahan-bahan Cream Cheese Topping II

  • 500g w/cream - pukul sampai jadi soft peak
  • 250g CreamCheese
  • 60g gula icing
  • 110g butter
  • lemon emulco @ lemon paste (gunakan beberapa titik shj)

Cara2


Pukul CreamCheese + butter + gula icing + lemon emulco. Masukkan w/cream yg dah gebu td sebatikan.

Resepi II ni Ana dapat daripada blog Anna Alisya, tokey kek yang cemerlang bagi saya kerana beliau bekerja dan sempat pula buat kek..hehe..resepi ni Anna Alisya dapat setelah pergi kelas RVC Mak Lang Azie. Jasamu ku kenang sampai bila2 Ana..terima kasih banyak2..

versi dalam loyang...suka..suka..suami Ana pun suka kek ni..

Selamat mencuba

Selasa, 4 September 2012

TEMPAHAN AIDILFITRI 2012 - PART 2

Assalamualaikum

Kini mengupdate sikit..tempahan sebelum raya haritu jugak..Alhamdulillah..rezeki dapatle lepas bayar tol balik kampung..ngehehee...terima kasih buat yang tak jemu membuat tempahan dengan Ana ya..mana yg terkurang dan perlu penambahbaikan tu silala bagi komen..InsyaAllah akan baiki skill yang tak berapa nak ada skill pon neh..ala-ala ajer..hehe..

 *Cheese Tart : saiz crust 4.5cm
Strawberry Cheese Tart (RM35.00/50pcs)
Chocolate Cheese Tart (RM40.00/50pcs)
Blueberry Cheese Tart
Blueberry & Strawberry Cheese Tart (RM35.00/50pcs)
Blueberry Cheese Tart
Almond London
Almond London
Snow Almond
Tart Shell & Biskut Dahlia@Semperit

Semua ni pickup & delvry sblm hari raya tempohari..tart shell, cheese tart, chocolate cheese tart & beberapa jenis biskut raya yang sempat Ana buat..

Sesiapa nak order untuk jamuan rumah terbuka Aidilfitri yg masih bersisa ni bolehla email @ sms @ wassup kat Ana ya.. 

Email : anna_qawina@yahoo.com
sms @ wassup : 0193004358

Sekian..Wassalam

Isnin, 3 September 2012

TEMPAHAN AIDILFITRI 2012 (Part 1)



Assalamualakum w.b.t
Alhamdulillah...Syukur ke hadrat Ilahi,bersua kembali alam maya yang sangat beerti..uish...lemau betul nak hapdet blog..rasanya bukan kita je ni..ramai lg yang melemaukan diri kan..huh..ada ubat tak? heeh..


ok...update pasal tempahan sempena Aidilfitri yang lalu..Alhamdulillah rezeki semua dikongsi bersama..ini sebahagian yg sempat update harini..terima kasih atas kunjungan..



Heavenly Choc.Moist Cheese Cake -10 inc RM80.00 (kek coklat Moist(bakar) dgn lapisan krim keju & coklat Ganache) 
Tq Riza..order untuk belated besday anak bongsunya & mkn2 sempena raya..

Kek Coklat Moist -9 inci RM40.00

Heavenly Choc.Moist cheese cake 

Kek Coklat Moist -9 inc RM40.00 -Order dari Kak Leha
Kek Puding Karamel - 9 inc RM40.00 / 6-7 inc RM22.00

 Red Velvet Cheese cream in jars -RM8/jar- Order dari Fadhilah dr Kolej Polytech Mara KL...tq ye dik..


Terima kasih buat semua yang sentiasa menyokong bisnes kecil2 Ana ni..halal mana yang terkurang ya..jual dgn seikhlas hati InsyaAllah